video play

Biocard lisztérzékenységi teszt

Csak egy csepp vér és 5-10 perc vizsgálat – IGAZÁN ELENYÉSZŐ BEFEKTETÉS AHHOZ KÉPEST, HOGY ÉVEKIG NEM TUDTAM, MI OKOZZA A PROBLÉMÁIMAT!
— egy pozitívan tesztelt felnőtt vallomása

Lisztérzékenység (coeliákia) teszt elvégzése könnyen, otthon

A lisztérzékenység manapság a föld lakosságának nagy százalékát érinti. Oka az állandó glutén intolerancia, amely a búzában, árpában és rozsban található fehérje. Egyéntől függően puffadást, hasmenést, hízást vagy fogyást idéz elő. Gluténmentes étrenddel ezek a tünetek elkerülhetők.

A Biocard coeliákia teszt segítségével könnyedén megtudhatjuk a saját vagy a család egyéb tagjának glutén toleranciáját, illetve intoleranciáját.

A vizsgálat elvégzéséhez csupán egy csepp vér szükséges az ujjbegyből, amit el lehet végezni akár otthon is 5-10 perc alatt.

A vizsgálat elvégzéséhez gondosan és figyelmesen elő kell készülni:

  • A vizsgálatot jól megvilágított helyen végezzük
  • A vizsgálathoz szükséges minden reagensnek szobahőmérsékleten kell lennie

 

 

Nyissa ki a minthahígító kémcsövet és helyezze a doboz hátsó részén lévő lyukba.

Helyezze a többi komponenst is készenlétbe maga elé. Vegye ki az automata lándzsát, nyissa fel az alkoholos fertőtlenítőt és ragtapaszt.

Vegye ki a mikropipettát és a tesztszerkezetet az alumínium tasakból.

A tesztszerkezet alumínium tasakjának felnyitása után, a vizsgálatot 20 percen belül el kell végezni.

  1. Csavarja le a kék vékony védőkupakot a lándzsáról ¼ elforgatással, majd egyenesen húzza le. A lándzsa most már használatra kész.
  2. fontos, hogy a keze meleg legyen, mert hideg ujjbegyből nehéz mintát venni.

(ujjak masszírozásával, meleg vízben való kézmosással lehet felmelegíteni)

Várja meg, amíg a keze teljesen megszárad.

  1. Nyomja az automata lándzsát erősen a kerek réssel a megtisztított ujjbegyre, nem pont a közepére, hanem kicsit oldalt. A tű aktiválásához nyomja meg határozottan a hüvelykujjával a kék nyomógombot. A szúrás gyakorlatilag fájdalommentes.
  2. Tartsa az ujjait a könyöknél alacsonyabban, és nyomjon ki egy nagy csepp vért az ujjbegyből.

Vízszintesen vagy kissé lefelé tartva a mikropipettát – a mikropipetta gombjának lenyomása nélkül ennek hegyét érintse a vércsepphez úgy, hogy a vér beáramolhasson a mikropipettába. Ebben a szakaszban a mikropipetta automatikusan dolgozik, annyi mintát szív fel, amíg az eléri a töltési vonalat.

  1. A mikropipetta gömbjének összenyomásával azonnal ürítse a mikropipetta tartalmát a mintahígító kémcsőbe: tegye a mikropipetta hegyét a hígítóba és nyomja össze a mikropipetta körtéjét.

Töltse fel a mikropipettát hígítóval, és nyomja ki ismét a hígítót. Ismételje meg többször a műveletet, amíg a vér teljesen elkeveredik a hígítószerben. Ezután töltse fel a mikropipettát egészen ennek a csőszerű testéig.

  1. Adjon hozzá 3 cseppet a hígított mintából, a tesztelési minta kerek ablakára. Kerülje a levegőbuborékok kialakulását.

Indítsa el a kronométert. A cseppek hozzáadása után legalább 2 percig ne mozgassa, és ne érintse meg a tesztszerkezetet.

  1. 5 perccel a cseppek hozzáadása után leolvasható a teszt eredménye. Amennyiben a teszt eredménye nem olvasható, várjon még 4-5 percet és olvassa le újból.